fbpx

Karate Moerdijk

GOJU-RYU KARATE-DO

Seiwakai & JKF Gojukai

Karate Moerdijk verzorgt trainingen voor jong & oud in Zevenbergen.
Leden kunnen rekenen op een goed pedagogisch en veilig sportklimaat

Proefles aanvragen

Home » Aanbod » Karate voor jeugd & volwassenen

TRADITIONEEL KARATE VOOR JEUGD & VOLWASSENEN

Bij Karate Moerdijk kun je karatelessen volgen voor jeugd en volwassenen.

Jeugdkarate 6 t/m 12 jaar

Uw kind heeft al op jonge leeftijd lichaamsbeweging nodig. Daarmee traint hij of zij onder andere spieren, evenwicht- en longinhoud. Jeugdkarate houdt de conditie van uw zoon of dochter op een natuurlijke manier op peil! En het leuke is: er wordt getraind in een echte karate-dojo en uw kind draagt een echt wit karatepak. uw kind leert spelenderwijs de beginselen van het Karate-do. Ouders zijn welkom om bij de training aanwezig te zijn. Is uw zoon of dochter bijna 6 jaar of ouder? Dan kunt uw hem of haar al opgeven. De karatelessen voor kinderen zijn speels opgezet. In deze lessen leren de kinderen de beginselen van het traditionele Goju-Ryu Karate. Kinderen kunnen tot vier keer per week trainen. Wedstrijden en extra activiteiten zijn optioneel. Enkele jaarlijks terugkerende activiteiten zijn, het jeugdkamp, het Karate Moerdijk toernooi en de midwintertraining. Karate is een zelfverdedigingssport, waar respect voor elkaar en met plezier sporten voorop staat. Daarbij is karate een complete training voor het hele lichaam en leer je door deze sport ook bewuster omgaan met je lijf. Karateka’s zijn binnen afzienbare tijd fitter en meer gefocust, staan beter in evenwicht, hebben een sneller reactievermogen en zijn flexibeler. Het beoefenen van jeugd karate stimuleert bovendien de ontwikkeling van discipline, zelfbeheersing, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen en niet onbelangrijk respect. Voor meer voordelen raden we aan om deze blogs te lezen: Karate is geweldig voor kinderen & Wat leert uw kind van karate.

Volwassenen en 13+

Alle onderdelen van het traditionele Goju-Ryu Karate-do komen aan bod: kihon en kihon-ido (individuele basis oefeningen), kata (individuele beweegvormen), bunkai kumite (uitleg technieken uit de kata), Yakusoku kumite (vastgestelde partneroefeningen), Kakie (pushing hands), en jiyu kumite (vrij sparren). Geen les is hetzelfde en er is veel variatie vanwege het uitgebreide programma. Karate is een zelfverdedigingssport, waarbij je een constante groei doormaakt in bewegen en doorgronden en toepassen van de vormen, technieken en applicaties. De trainingen zijn volgens de Japanse tradities waarbij alles met elkaar verbonden is (kihon, kata, bunkai, yakusoke kumite, kakie en kumite). Hieronder een korte uitleg van alle onderdelen die terugkomen in het Goju-Ryu Karate-Do.

Een aanbeveling over Personal Training

“Vorig jaar ben ik begonnen met een personal training bij Sensei Arno omdat ik onder andere opzoek was naar verdieping in de karate sport. Er komen bij een karate les tal van zaken aanbod; kihon, katas, bunkai en nog veel meer. De personal training bij Sensei Arno zie ik vooral om de extra puntjes op de i te zetten. Ik beoefen de sport nog maar net 2.5 jaar en juist hiermee kan ik voor mezelf een goede basis neerleggen. De nadruk lag afgelopen jaar veel op het Jiyu kumite, een onderdeel wat me persoonlijk erg aanspreekt in het Go-Ju Ryu karate. Iedere personal training is weer een goede uitdaging. Door de ervaringen van Sensei Arno wordt je iedere les uitgedaagd. De trainingsintensiteit is zowel fysiek, stoten en trappen incasseren en conditioneel gezien, als mentaal precies op het niveau buiten je comfort zone, wat je nodig hebt om verder te kunnen komen. De lessen zijn zeker een aanrader.”

Kihon

Khon is een Japanse term die verwijst naar de basis. Kihon richt zich op correcte technieken van standen, blokkeringen en stoten (aanvalstechnieken). Daarnaast richt Khon zich ook op de juiste ademhaling waarop gefocust moet worden. Kihon wordt zwaar beoefend om een goede techniek te bereiken. Om meer geavanceerde technieken onder de knie te krijgen, is het belangrijk dat de kihon grondig wordt beoefend om een solide basis te bieden waarop kan worden voortgebouwd. Kihontraining is niet alleen voor beginners maar juist ook voor gevorderden om hun technieken goed te onderhouden en te blijven zoeken naar verbetering.

Kata

Kata betekent vrij vertaald, patroon of vorm. De letterlijke vertaling vanuit het Japans is ‘manier van dingen doen’. In het Goju-Ryu Karate beoefenen we de volgende kata’ s: Gekisai dai Ich, Gekisai Dai Ni, Saifa, Seiyunchin, Sanseiru, Shisochin, Seipai, Seisan, Kururunfa, Suparinpei, Sanchin en Tensho. Voor het aanleren van deze kata’s zitten nog tien andere kata’s. Dat zijn de Taikyoku kaats: Jodan, Chudan, Gedan, kake-uke, Mawashi-uke. Van al deze Taikyoku kata’s zijn er twee vormen en deze komen uit het Yamaguchi Gojukai.

Yakusoke kumite

Yakusoku vertaalt zich als ‘Ik beloof’, wat betekent dat de aanvaller belooft alleen aan te vallen met een overeengekomen aanval, zodat de verdediger alle vaardigheden kan aanscherpen en ontwikkelen. Alle aanvalstechnieken zijn van een lange afstand, uitbreidingen op het vastgestelde is mogelijk door de toevoeging van joint locks en worpen. Bij Karate Moerdijk hanteren we alle Yakusoke Kumite vormen uit het Yamaguchi Gojukai, dit zijn tevens Kyu exameneisen.

Meld je aan voor een proefles.

Klik op de onderstaande button om onze abonnementsvormen en tarieven te bekijken.

Meer informatie

Bunkai

Bunkai is de toepassing van Kata technieken en sequenties op een tegenstander. Er zijn veel soorten Bunkai, vastgestelde bunkai (Yamaguchi Gojukai) en Oyo (Variatie) applicaties (Seiwakai Goju Ryu). Bunkai is een uitstekende trainingsmethode om te begrijpen hoe de technieken uit kata toepasbaar zijn in een gevecht of zelfverdediging.

Kakie

Er zijn veel soorten kakie, de meest voorkomende is om de handen, borst tegen borst te duwen in de vorm van een berg. Er bestaat ook circulaire Kakie. Beheers je de oefening, dan kun je beginnen met het oefenen van zelfverdediging-toepassingen van dichtbij. Het doel van Kakie is om je tegenstander onder controle te krijgen en zijn evenwicht te verstoren door een combinatie van kracht, lichaamshouding en techniek. Daarbij horen uiteraard joint locks en worpen. De traditionele methode van kakie-training conditioneert de armen en leert gevoeligheid te herkennen, afhankelijk van of het contact hard of zacht is (GO-JU).

Jiyu kumite

Jiyu kumite is vrij sparring en verwijst naar de vecht- en zelfverdedigingspraktijken van het Goju-Ryu Karate-Do systeem. Vrije, gecontroleerde uitwisseling van technieken tussen tegenstanders wordt aangemoedigd om hun algehele vaardigheden en reacties in een gecontroleerde omgeving te testen. Jiyu Kumite wordt geoefend op drie manieren. Heiko dachi kumite, kumite in stand waarbij er niet gestapt mag worden (variaties hierop zijn mogelijk). Awase jiyu kumite, zoekt snelheid met licht en gecontroleerd contact. Goju kai jiyu kumite, staat voor het vrije gevecht, zoekt snelheid en impact op. Kan gezien worden als full contact, echter wordt er altijd rekening gehouden met de persoon en is er een vuistregel dat beiden personen hier akkoord mee moeten zijn.

Het PRO-abonnementen incl. PT

Met het Pro membership verzeker je jezelf van een Personal Training van een uur per kwartaal.
Dit voor €15,- per maand extra bovenop je ALL-abonnementskosten.

Abonnement aanschaffen

De trainingsintensiteit is zowel fysiek, stoten en trappen incasseren en conditioneel gezien, als mentaal precies op het niveau buiten je comfort zone,
wat je nodig hebt om verder te kunnen komen.
De lessen zijn zeker een aanrader. LEES MEER

Jasper

Ik kan mijn energie goed kwijt tijdens de lessen.

Ralph

Karate Moerdijk is naar mijn idee meer als een gewone karateschool. Het is laagdrempelig voor wanneer je er voor het eerst bent. LEES MEER

Peter

Super karate school met professionele en kundige leraren.

Sander

Ik vind het fijn dat ik mezelf leer verdedigen.

Mical

Wat is het leukste aan Karate Moerdijk? Dat ik vrienden heb gemaakt op de club en deze elke week kan zien tijdens de training.

Rens

Het leukste aan Karate Moerdijk vind ik de trainingen. Zowel de traditionele trainingen als de wedstrijdtrainingen.

Sven

Karate Moerdijk

GOJU-RYU KARATE-DO

Seiwakai & JKF Gojukai

Karate Moerdijk verzorgt trainingen voor jong & oud.
Vraag een proefles aan om dit zelf te ervaren!

Proefles aanvragen

X