Jeugd Karate 10 t/m 14 jaar

In de karatelessen leren de kinderen het traditionele Goju-Ryu Karate-do. Karate is een zelfverdedigingssport, waar respect voor elkaar en met plezier sporten voorop staat. Daarbij is karate is een complete training voor, maar ook bewuster omgaan met het lichaam. Karateka’s zijn binnen afzienbare tijd fitter en meer gefocust, staan beter in evenwicht, hebben een sneller reactievermogen, maar zijn ook flexibeler. Het beoefenen van karate stimuleert bovendien de ontwikkeling van discipline, zelfbeheersing, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Wedstrijden en extra activiteiten zijn altijd optioneel. Enkele jaarlijks terugkerende activiteiten zijn, het jeugdkamp, het Karate Moerdijk toernooi en de midwintertraining.

 • 10 t/m 14 jaar

 • 1 uur

 • 4 keer per week

 • Vanaf €20,- per maand

 • Lesdag(en):
  Maandag in Zevenbergen
  Dinsdag in Willemstad
  Woensdag in Zevenbergen
  Zaterdag in Zevenbergen

 • Aanvang:

  Maandag van 15.30-16.30 uur
  Dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur
  Woensdag van 19.00-20.00 uur
  Zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur

Vraag nu een proefles aan!

Klik op de onderstaande button voor een proefles naar keuze.

Proefles Aanvragen

Wat leer je in deze Karate les?

Respect

We gaan op een correcte maar prettige manier met elkaar om. Respect voor de leraar en voor elkaar is belangrijk binnen karate-do. Door de terugkerende structuur die uit de sport zelf komt is dit voor jeugd zeer duidelijk.

Discipline

Het steeds verbeteren van je eigen karate is een belangrijk onderdeel binnen karate-do. Do staat voor de weg die een leven lang zal duren. Er is geen einde in karate-do.

Kihon

Basistechnieken en standen uit het Goju-Ryu Karate-do. Enkele basistechnieken zijn stoten, trappen en het maken van weringen en combinaties.

Kata

Een kata is een bewegingsvorm met logische aanval - en verdedigings technieken. Elke kata bestaat uit een vastgesteld patroon welke de karateka individueel beoefend.

Bunkai

Een bunkai is de uitleg van de kata. Bunkai wordt met een trainingspartner gedaan. In elke kata zitten verborgen technieken die je in bunkai traint. Deze technieken zijn toepasbaar in jiyu kumite.

Kumite

Kumite staat voor het samenkomen van handen. Met jeugd beginnen we eerst met sportkarate. Bij oudere jeugd leren we traditioneel jiyu kumite aan wat een zeer effectieve verdedigings kunst is.

Neem contact op!

Voor meer informatie over Karate Moerdijk en het lesaanbod.

Contact