fbpx
Home » Jeugd Karate 7 t/m 12 jaar

Jeugd Karate 7 t/m 12 jaar

De karatelessen voor kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn speels opgezet. In deze lessen leren de kinderen de beginselen van het traditionele Goju-Ryu Karate. Kinderen in deze leeftijdsgroep kunnen tot vier keer per week trainen. Wedstrijden en extra activiteiten zijn altijd optioneel. Enkele jaarlijks terugkerende activiteiten zijn, het jeugdkamp, het Karate Moerdijk toernooi en de midwintertraining. Kinderen jonger dan 7 jaar zijn van harte welkom in de Kleuter Karate.

 • 7 t/m 12 jaar

 • 1 uur

 • 4 keer per week

 • Bedragen zijn per maand:
  €21,- voor 1 x per week trainen
  €28,50 voor onbeperkt trainen

 • Lesdag(en):
  Maandag in Zevenbergen
  Dinsdag in Willemstad
  Woensdag in Zevenbergen
  Zaterdag in Zevenbergen

 • Aanvang:
  Maandag van 15.45-16.45 uur
  Dinsdag van 19.00 tot 19.50 uur
  Woensdag van 18.00 tot 19.00 uur
  Zaterdag van 11.45 tot 12.45 uur

Vraag nu een proefles aan!

Klik op de onderstaande button voor een proefles naar keuze.

Proefles Aanvragen

Wat leer je in deze les

Respect

We gaan op een correcte maar prettige manier met elkaar om. Respect voor de leraar en voor elkaar is belangrijk binnen karate-do. Door de terugkerende structuur die uit de sport zelf komt is dit voor jeugd zeer duidelijk.

Discipline

Het steeds verbeteren van je eigen karate is een belangrijk onderdeel binnen karate-do. Do staat voor de weg die een leven lang zal duren. Er is geen einde in karate-do.

Zelfbeheersing

Kinderen leren zichzelf te beheersen en zijn daardoor in staat om op een positieve manier met de eigen emoties om te gaan. Verder leren zij controle te hebben over het eigen gedrag, kunnen ze makkelijker relativeren en gelijkmatig reageren.

Zelfverdediging

Kinderen leren zichzelf te verdediging als ze in een noodsituatie terecht zouden komen. Uiteraard hoe langer de sport beoefend wordt hoe beter de vaardigheden zijn.

Fit en flexibel

De trainingen zorgen dat kinderen snel fitter en flexibel worden. Vooral bij het vaker beoefenen van karate merken kinderen al in een korte tijd heel veel verschil.

Sportkarate

Met jeugd beginnen we eerst met sportkarate. Kinderen kunnen hier ook wedstrijden in doen. Bij oudere jeugd leren we traditioneel jiyu kumite aan wat een zeer effectieve verdedigings kunst is.

Neem contact op!

Voor meer informatie over Karate Moerdijk en het lesaanbod.

Contact