fbpx
Actueel
  • Home
06
04
2021

Karate is geweldig voor kinderen

Wist je dat karate geweldig is voor kinderen?

Karate bekrachtigt sportief en hulpvaardig gedrag. De juiste begeleiding van Sensei’s is natuurlijk cruciaal om dit te laten slagen. Het zijn de Sensei’s die de kinderen de geschreven en ongeschreven regels binnen de sportclub bij brengen, en hen daar ook aan houden.

Binnen Karate Moerdijk staat respect en fair play hoog in het vaandel. Vaak associeert men karate met het sparren, maar er zijn veel meer voordelen dan alleen leren hoe je jezelf kunt verdedigen. Hieronder omschrijf ik 5 positieve bijkomstigheden voor kinderen door het beoefenen van karate.

1.   Discipline; karate helpt kinderen structureel met het vergroten van discipline. Discipline is voor elke persoon belangrijk en het leren van discipline op jonge leeftijd draagt bij aan succes voor de rest van je leven.

2.   Socialisatievaardigheden; Karate vereist dat kinderen samenwerken om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken zonder competitief te zijn. Wanneer kinderen met andere kinderen werken, helpt het hen te leren en te begrijpen hoe ze met verschillende persoonlijkheden en vaardigheidsniveaus moeten omgaan, wat hen helpt om socialer en hulpvaardiger te worden.

3.   Doelen stellen; karate gaat over het stellen en bereiken van doelen. De bandkleuren zijn daar een voorbeeld van, een beloning voor al het harde werk. Maar ook een nieuwe techniek of kata leren kan een doel op zich zijn. Elke kind ontwikkelt zich in een eigen tempo en daarom voelen kinderen meestal niet dat ze falen of mislukken als het doel niet binnen korte tijd haalbaar is. Met deze instelling bouwen kinderen veerkracht op, nog zo’n mooie eigenschap.

4.   Zelfvertrouwen; door het beoefenen van karate neemt het zelfvertrouwen toe. Door zelf te ervaren en zien dat iets lukt, groeit het zelfvertrouwen. Het van anderen horen dat je ergens goed in bent is leuk, maar als kinderen het echt zelf zien en ook ervaren is dat beter. In de aard van de karatesport zit dit er automatisch in. We zijn elke dag bezig om onszelf te verbeteren.

5.   Focus; karate vergt veel focus. Kinderen leren snel dat als ze niet opletten, ze achterop kunnen raken. Doorgaans duurt het niet lang voordat een kind leert zich te concentreren en op te letten in de karateles, zodat leeftijdsgenoten niet aan hen voorbijgaan, aangezien alle kinderen worden beloond voor luisteren en leren.

Karate biedt naast de sporttechnische kant dus nog veel meer voordelen voor kinderen. Maar de vaakst gehoorde reden waarom kinderen graag naar de karateles komen? Dat blijft nog steeds plezier! We nodigen kinderen daarom altijd graag uit eerst een proefles te volgen. Erover horen of ernaar kijken is leuk, maar meedoen is nog veel leuker.

 

Auteur: Arno Yarzagaray

Reactie
0

Laat een reactie achter

X