Karate voor Volwassenen

Karatelessen voor volwassenen is er vanaf 15 jaar en op elk niveau. Alle onderdelen van het traditionele Goju-Ryu Karate-do komen aan bod: kihon en kihon-ido (individuele basis oefeningen), kata (individuele beweegvormen), bunkai kumite (uitleg verborgen technieken in de kata), yakusoku kumite (vaststaande partneroefeningen) en jiyu kumite (vrij sparren). Geen les is hetzelfde en er is veel variatie vanwege het uitgebreide programma. Karate is een zelfverdedigingssport, waarbij je een constante groei doormaakt in bewegen en doorgronden en toepassen van de vormen, technieken en applicaties. De trainingen zijn volgens de Japanse tradities waarbij alles met elkaar verbonden is (kihon, kata, bunkai en kumite). Ben je op zoek naar een uitdagende sport en wil je iets nieuws leren, meldt je aan voor een proefles.

Klik hier voor meer informatie over de stijl en Japanse organisatie waar wij bij zijn aangesloten.

 • 15 jaar en ouder

 • 1,5 uur

 • 3 keer per week

 • Vanaf €25,- per maand

 • Lesdag(en):
  Dinsdag in Willemstad
  Woensdag in Zevenbergen
  Zaterdag in Zevenbergen

 • Trainers:
  Sensei Arno en Sensei Chantal

 • Aanvang:
  Dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur
  Woensdag van 20.00 tot 21.30 uur
  Zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur

Vraag nu een proefles aan!

Klik op de onderstaande button voor een proefles naar keuze.

Proefles Aanvragen

Wat leer je in deze Karate les?

Sanchin

Betekent letterlijk 3 gevechten. Het verwijst niet naar een feitelijk gevecht, maar naar de interne strijd om lichaam, geest en spirit door wilskracht te harden. Het kata bestaat uit langzaam uitgevoerde technieken, welke met continue spierspanning en diepe buikademhaling worden uitgevoerd.

Tensho

Betekent letterlijk draaiende palmen. Deze kata werd ontwikkeld als tegenhanger van kata Sanchin. Dit kata wordt net als kata Sanchin met diepe ademhaling en algehele spierspanning uitgevoerd. Het karakter van het kata is echter geheel anders. Waar Sanchin heel gesloten, hoekig en hard (go) over komt, doet Tensho open, sierlijk en zacht (ju) aan. Tensho is te herkennen aan de vele ronde draaiende hand- en polstechnieken.

Kihon

Basistechnieken en standen uit het Goju-Ryu Karate-do. Enkele basistechnieken zijn stoten, trappen en het maken van weringen en combinaties.

Kata

Een kata is een bewegingsvorm met logische aanval - en verdedigings technieken. Elke kata bestaat uit een vastgesteld patroon welke de karateka individueel beoefend.

Bunkai

Een bunkai is de uitleg van de kata. Bunkai wordt met een trainingspartner gedaan. In elke kata zitten verborgen technieken die je in bunkai traint. Deze technieken zijn toepasbaar in jiyu kumite.

Kumite

Kumite staat voor het samenkomen van handen. Met jeugd beginnen we eerst met sportkarate. Bij oudere jeugd leren we traditioneel jiyu kumite aan wat een zeer effectieve verdedigings kunst is.

Neem contact op!

Voor meer informatie over Karate Moerdijk en het lesaanbod.

Contact