fbpx

Karate voor Volwassenen

Karatelessen voor volwassenen is er vanaf 15 jaar en op elk niveau. Alle onderdelen van het traditionele Goju-Ryu Karate-do komen aan bod: kihon en kihon-ido (individuele basis oefeningen), kata (individuele beweegvormen), bunkai kumite (uitleg verborgen technieken in de kata), yakusoku kumite (vaststaande partneroefeningen) en jiyu kumite (vrij sparren). Geen les is hetzelfde en er is veel variatie vanwege het uitgebreide programma. Karate is een zelfverdedigingssport, waarbij je een constante groei doormaakt in bewegen en doorgronden en toepassen van de vormen, technieken en applicaties. De trainingen zijn volgens de Japanse tradities waarbij alles met elkaar verbonden is (kihon, kata, bunkai en kumite). Ben je op zoek naar een uitdagende sport en wil je iets nieuws leren, meldt je aan voor een proefles.

Beginnersgroep Volwassenen

Een nieuwe sport proberen is voor velen nogal wat gevraagd, maar de drempel hoeft helemaal niet zo groot te zijn… Je kunt met elk niveau en elke leeftijd met karate beginnen. Dat is het mooie van deze sport. Iedereen kan zich op zijn eigen tempo ontwikkelen. Bovendien zijn er ongeveer evenveel vrouwen als mannen in de karateschool. Karate is niet alleen maar ‘vechten’, zoals vaak wordt gedacht. Het ‘kumite’ (sparren) is slechts een onderdeel van een uitgebreid traditioneel programma, waarbij we veelal klassikaal aan de slag gaan. Extra leuk om te weten, met karate verbrand je 700 tot 1.100 calorieën per uur en vormt het je lichaam omdat je vrijwel alle spieren gebruikt. Kortom: genoeg redenen om eens een proeflesje in een beginnersgroep te proberen.

Je kunt je hier aanmelden voor de beginnersgroep karate voor volwassenen. Deze groep gaat van start na de zomervakantie, in de eerste week van september op woensdag 4 september van 20.00-21.00 uur in onze dojo in Zevenbergen aan de Kristallaan 25 C.

 • 15 jaar en ouder

 • 1,5 uur

 • 3 keer per week

 • Bedragen zijn per maand:
  €25,- voor 1 x per week trainen
  €35,- voor onbeperkt trainen
  €50,- voor onbeperkt trainen inclusief 1 PT per kwartaal

 • Lesdag(en):
  Dinsdag in Willemstad
  Woensdag in Zevenbergen
  Zaterdag in Zevenbergen

 • Trainers:
  Sensei Arno en Sensei Chantal

 • Aanvang:
  Dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur
  Woensdag van 20.00 tot 21.30 uur
  Zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur

Vraag nu een proefles aan!

Klik op de onderstaande button voor een proefles naar keuze.

Proefles Aanvragen

Wat leer je in deze Karate les?

Sanchin

Staat voor 3 gevechten. Het verwijst niet naar een feitelijk gevecht, maar naar de interne strijd om lichaam, geest en spirit door wilskracht te harden.

Tensho

Staat voor draaiende palmen. Deze kata werd ontwikkeld als tegenhanger van kata Sanchin. Tensho is te herkennen aan de vele ronde draaiende hand- en polstechnieken.

Kihon

Basistechnieken en standen uit het Goju-Ryu Karate-do. Enkele basistechnieken zijn stoten, trappen en het maken van weringen en combinaties.

Kata

Een kata is een bewegingsvorm met logische aanval - en verdedigings technieken. Elke kata bestaat uit een vastgesteld patroon welke de karateka individueel beoefend.

Bunkai

Een bunkai is de uitleg van de kata. Bunkai wordt met een trainingspartner gedaan. In elke kata zitten verborgen technieken die je in bunkai traint. Deze technieken zijn toepasbaar in jiyu kumite.

Jiyu Kumite

In de volwassen groepen wordt het Goju Ryu Jiyu kumite beoefend. Het jiyu kumite uit het Goju-Ryu is een zeer effectieve verdediging stijl.

Neem contact op!

Voor meer informatie over Karate Moerdijk en het lesaanbod.

Contact