fbpx

Karate Moerdijk

GOJU-RYU KARATE-DO

Seiwakai & JKF Gojukai

Karate Moerdijk verzorgt trainingen voor jong & oud in Zevenbergen.
Leden kunnen rekenen op een goed pedagogisch en veilig sportklimaat

Proefles aanvragen

Home » Over ons

OVER ONS

Onze karateschool is sinds 2010 actief in de Gemeente Moerdijk en staat onder leiding van Arno Yarzagaray Shihan, 5e dan Goju-Ryu Karate-do Seiwakai en 5e dan JKF (Japanese Karate-Do Federation).

Karate Moerdijk is een actieve en betrokken club met een leslocatie in Zevenbergen. We verzorgen traditionele karatelessen voor jong en ouder. En een wedstrijdprogramma voor kinderen en jongeren met competitie-ambitie. Dit doen we met een team van professionele trainers die vol enthousiasme begeleiding op maat biedt.

Naast karatelessen organiseren we veel activiteiten, zoals karatekampen, wedstrijden, familiedagen en buitentrainingen. We zijn regelmatig te gast op achttien basisscholen in de gemeente, participeren in maatschappelijke projecten en werken samen met verschillende (zorg)partners.

Weerbaarheid en ander sportief aanbod

Naast karatelessen bieden we ook Doyo Defence (wekelijkse mentale en fysieke weerbaarheidstrainingen) aan twee leeftijdsgroepen (7-10 jaar en 11-14 jaar). We hebben meerdere opgeleide weerbaarheidstrainers/pedagogen die deze trainingen verzorgen. In onze beleving kan elk kind wel zo’n training gebruiken om zich zelfverzekerder en sterker te voelen en beter om te leren gaan met conflicten.

Daarnaast geven we twee uur per week fitheidstrainingen onder de namen: Total Body workout en Functional training.

Goju-Ryu Karate-Do

Karate Moerdijk is een traditionele karateschool. We trainen traditioneel Goju-Ryu Karate-Do Seiwakai. Karate is een Japanse vechtkunst, er worden dus voornamelijk Japanse termen en begrippen gebruikt in de trainingen. Deze Japanse termen, die je gaandeweg leert worden na verloop van tijd een vanzelfsprekendheid.

In een traditionele karateschool gelden bepaalde afspraken. Dit betreffen dojo-etiquette. Dit kun je zien als huisregels, die hoog in het vaandel staan. Dat houdt bijvoorbeeld in dat we bij het betreden en verlaten van de dojo een lichte buiging maken en een groet uitspreken. Hierbij zegt men ‘onegai shi masu”.

Volwassenen leiden we op tot zwarte banders: zij doorlopen het gehele Goju-Ryu programma. Daarmee maken zij een fysieke en mentale groei door die ze vooraf niet voor mogelijk hadden gehouden. Ze bekwamen zich in kihon, kata, bunkai, kakie en jiyu kumite, deze componenten die in elkaar verweven zitten, maken je tot een complete karateka. Je leert bij Karate Moerdijk dus echt hoe je jezelf praktisch kunt verdedigen. We staan voor ontwikkeling en een doorlopende groei in het karate.

Fight Right Keurmerk

We zijn in het bezit van het landelijk erkend Fight Right Keurmerk: je kunt bij ons rekenen op een goed pedagogisch en veilig sportklimaat. Fight Right clubs zijn vechtsportclubs die een maatschappelijke rol voor zichzelf zien en gaan voor kwaliteit. Zowel in de organisatie van de club, als in het sporttechnisch kader staan principes als veiligheid, pedagogiek en didactiek centraal. Karate Moerdijk is sinds 2016 een Fight Right club.

Ere Code

‘Vechten gebeurt alleen op de mat of in de ring, en nooit op straat. De technieken die je worden aangeleerd mogen alleen worden
gebruikt ter verdediging van jezelf of anderen. Je mag nooit je vechttechnieken gebruiken tegen iemand die zich niet kan verdedigen Eer, loyaliteit en trouw zijn aan de code zijn belangrijker dan welke vechttechniek, graduatie of titel dan ook.’

Wij maken geen onderscheid in afkomst, huidskleur, religie en geaardheid.

Aansluiting Japanese Karate-Do Federation (JKF)
en de Karate-Do Bond (KBN)

Gezien de traditionele insteek is Karate Moerdijk aangesloten bij Seiwakai International en de Japanese Karate-Do Federation (JKF). Onze dan examens verlopen ook via deze lijn. Behaal je bij Karate Moerdijk een dan examen dan ontvang je een Japans diploma ondertekend door onze grootmeester S. Fujiwara (Hanshi 8e dan).

Karate Moerdijk is daarnaast ook aangesloten bij de Karate-Do Bond Nederland, die op haar beurt weer is aangesloten bij het NOC NSF, de European Karate Federation (EFK) en de World Karate Federation (WKF). Als club hebben wij hierdoor de mogelijkheid om deel te nemen aan (open) Nederlandse kampioenschappen, internationale kampioenschappen en EKF/WKF-evenementen.

Kijk gerust rond op de website en mocht u geïnteresseerd zijn in het doen van een proefles, of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Arno Yarzagaray 5e Dan Shihan
Chief Instructor & founder Karate Moerdijk

ONZE LESGEVERS

DSC_9102

Arno Yarzagaray

5e Dan Shihan

IMG_8393

Alex van der Weg
3e Dan Sensei

DSC_9098

Jan van Elk

2e Dan Sensei

IMG_8385

Doris Luijkx

1ste Dan Sempai

IMG_8400

Vincent van Bekhoven

1ste dan Sempai

De trainingsintensiteit is zowel fysiek, stoten en trappen incasseren en conditioneel gezien, als mentaal precies op het niveau buiten je comfort zone,
wat je nodig hebt om verder te kunnen komen.
De lessen zijn zeker een aanrader. LEES MEER

Jasper

Ik kan mijn energie goed kwijt tijdens de lessen.

Ralph

Karate Moerdijk is naar mijn idee meer als een gewone karateschool. Het is laagdrempelig voor wanneer je er voor het eerst bent. LEES MEER

Peter

Super karate school met professionele en kundige leraren.

Sander

Ik vind het fijn dat ik mezelf leer verdedigen.

Mical

Wat is het leukste aan Karate Moerdijk? Dat ik vrienden heb gemaakt op de club en deze elke week kan zien tijdens de training.

Rens

Het leukste aan Karate Moerdijk vind ik de trainingen. Zowel de traditionele trainingen als de wedstrijdtrainingen.

Sven

Karate Moerdijk

GOJU-RYU KARATE-DO

Seiwakai & JKF Gojukai

Karate Moerdijk verzorgt trainingen voor jong & oud.
Vraag een proefles aan om dit zelf te ervaren!

Proefles aanvragen

X