fbpx
Actueel
  • Home
17
01
2020

Karate Moerdijk; van 2 tot 100 jaar

Af en toe krijg ik de vraag: ‘’Hoe oud moet je zijn om met karate te beginnen?’’ In principe als je kunt lopen en praten kun je bij Karate Moerdijk terecht voor trainingen. Dit begint met de Mini Tijger Trainingen, waar hele jonge kinderen vanaf 2 jaar samen met hun ouders een training kunnen volgen. In deze trainingen leren de kinderen spelenderwijs de beginselen levensvaardigheden (kleuren herkennen, samen een spel uitvoeren, het lichaam enz.). In deze trainingen gaan we voor samen plezierig bewegen.

De doorstroom van Mini Tijger Training (2 – 3 jarigen), naar Tijger Trainingen (4 – 6 jarigen) gebeurt als de kinderen de leeftijd van 4 jaar bereiken. Dan gaan ze naar een andere groep in de middag. De levensvaardigheid-lessen worden uitgebreid, maar in deze trainingen leren ze ook de eerste beginselen uit het karate. Als ze de leeftijd van 6 jaar bereiken is de overgang helemaal niet meer zo groot en kunnen de kinderen prima instromen in een karategroep, om een echte karateka te zijn! De ervaring leert dat kinderen die Tijger Trainingen hebben gevolgd gemakkelijk hun plek vinden in de karategroepen, ze kennen al de locatie en het volgen van een les. Voor kinderen onder de 6 jaar zien wij dus duidelijk de meerwaarde van de Tijger Trainingen in, een echte aanrader.

Om te starten met karate is er geen ideale leeftijd. Je kunt met alle leeftijden beginnen aan karate. Of je jong, oud, herstellend of rustig wil beginnen, iedereen kan op elk moment beginnen met het trainen van karate. Ons oudste karatelid is in de zestig en kan prima meekomen. Op een jonge leeftijd beginnen met karate heeft als voordeel dat je het makkelijker onthoudt en de sport sneller eigen maakt. Echter is dit niet altijd het geval en kun je ook prima beginnen op je veertigste.

De groepen van Karate Moerdijk zijn ingedeeld op leeftijd. Bij de jeugd zijn er twee leeftijdscategorieën: van 6 tot 9 jaar en van 10 tot 14 jaar. Vanaf 15 jaar ben je officieel senior en train je mee in de volwassengroepen. De praktijk laat zien dat dit soms al eerder gebeurd bij de leeftijd van 13 of 14 jaar. In de volwassengroepen is er een mix van mensen van tiener tot zestiger die allemaal op hetzelfde moment wekelijks hun kihon en kata, bunkai en kumite apllicaties doen. Iedereen traint met elkaar en leert van elkaar. Ondanks dat karate een individuele sport is zijn we toch een team.

Bij de jeugd zijn alle kinderen welkom: rustige, drukke, talentvolle, minder talentvolle, verlegen kinderen of kinderen met ADHD/ADD diagnoses, kinderen met autisme, iedereen kan bij ons sporten. We hanteren geen aparte groepen, iedereen traint in dezelfde leeftijdsgroep. Doordat de kinderen met karate veel met elkaar moeten samenwerken verloopt dit prima en kunnen zij ook van elkaar leren. De jeugdlessen zijn zeer dynamisch en worden spelenderwijs aangeleerd.

Als extra aanbod hebben we op de zaterdagochtend ook Budo Fit Light lessen. In deze lessen wordt het oudste lid dit jaar 70 jaar. De leden die hieraan deelnemen beginnen het  weekend met een relaxte work-out, voorzien van meditatie, yoga en kracht/conditieoefeningen. Speciaal geschikt voor dames en heren die op een rustige prettige manier het sporten weer willen oppakken.

Karate Moerdijk is sinds 2016 in het bezit van het Fight Right Keurmerk. Met dit keurmerk heeft de club aangetoond dat er een pedagogisch veilig sportklimaat heerst en dat de trainers allemaal zijn gescreend en een VOG hebben. Daarnaast zijn de trainers in het bezit van een geldige EHBO diploma en volgen zij jaarlijks cursussen om hun kennis up to date te houden.

Maak een goede start in de eerste maand van 2020 en meldt je aan voor een proefles!

 

 

 

 

 

 

 

Auteur: Arno Yarzagaray

Reactie
0

Laat een reactie achter

X